Кабінет Міністрів доручив розпочати відновлювальні роботи на Вуглегірській теплоелектростанції. Відповідне розпорядження уряду від 27 травня оприлюднене на сайті Кабміну.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено забезпечити організацію проведення відновлювальних робіт на чотирьох пиловугільних енергоблоках Вуглегірської теплової електростанції публічного акціонерного товариства «Центренерго» в частині відновлення систем управління і контролю технологічними процесами енергоблоків (на базі автоматизованих систем управління технологічними процесами) відповідно до проектів будівництва, затвердженими у встановленому законодавством порядку.

Крім того, Кабмін рекомендував Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, встановити додатковий платіж до тарифу на електроенергію, вироблювану публічним акціонерним товариством «Центренерго».

Також комісії рекомендовано забезпечити завершення фінансування у повному обсязі кожного з проектів будівництва не пізніше ніж через шість місяців після введення відповідного об'єкта в експлуатацію, і внести зміни до алгоритму розподілу коштів з поточного рахунку зі спеціальним режимом використання оптового постачальника електроенергії, передбачивши в ньому перерахування на відповідні рахунки публічного акціонерного товариства «Центренерго» коштів у розмірі додаткового платежу до тарифу на електроенергію, вироблену вказаним товариством.

Як повідомляв ForUm, 29 березня, о 15:15 у м.Світлодарськ на Вуглегірській теплоелектростанції ДАЕК «Центренерго» на другому блоці сталося загоряння обладнання, яке перетирає вугілля на пил. Надалі вогонь поширився на покрівлю будинку на площі орієнтовно 1500 кв.м.

Причиною пожежі стала розгерметизація системи подачі вугільного пилу, в результаті чого стався витік і самозаймання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197