Близько 10 тисяч громадян КНР подали заявки на участь у нідерландському проекті Mars One. Його організатори обіцяють у 2023 році відправити чотирьох добровольців, які пройшли відбір, на Червону планету для довічного поселення.

На думку західних журналістів, для громадян КНР політ у космос - це своєрідна втеча або навіть евтаназія. Втомившись миритися з моторошними умовами навколишнього середовища, забрудненим повітрям і отруєними продуктами, китайці мріють емігрувати все одно куди, аби подалі від того, що є навколо них сьогодні.

Багато хто відкрито заявляють, що подали заявку на участь у Mars One на знак протесту проти дій влади КНР. У китайській пресі вже з'явилися статті, які закликають громадян відмовитися від цієї абсурдної ідеї. По-перше, пишуть вони, це, швидше за все, обман, і ніхто нікуди не полетить. По-друге, європейці намагаються нажитися, спекулюючи на нездійсненній мрії і провокуючи наївних романтиків на нервові зриви і депресії.

Вся справа в тому, що участь у конкурсі платна. Плата за подачу заявки пропорційна ВВП тієї країни, звідки родом кандидат. Ця сума коливається у межах від 5 до 75 доларів, а жителі КНР повинні будуть заплатити 11 доларів, повідомляють «Вести.ru».

Нагадаємо, наприкінці квітня голландська компанія Mars One оголосила набір переселенців на Марс. Перші колоністи, за планами розробників, повинні опинитися на Червоній планеті через десять років, 22 квітня 2023 року. Чотири астронавти проекту стануть першими марсіанськими колоністами і проведуть залишок життя в марсіанському поселенні, яке буде побудоване для них автоматами, відправленими на Марс завчасно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377