Міністерство освіти і науки України почало третій, заключний етап, який повинен продовжити низку кроків з підвищення конкурентоспроможності української освіти та її інтеграції в єдиний європейський і світовий освітній простір. Як повідомляє прес-служба профільного Міністерства, про це сьогодні під час засідання уряду України сказав міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Згідно з повідомленням, Міністерство виконало всі завдання Національного плану дій на 2013 рік, передбачені на січень-травень. Зокрема, напрям «Реформа освіти та розвиток науково-технічної сфери» Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» передбачає виконання 29 завдань і заходів. За даними Міністерства, станом на 27 травня виконано 7 заходів, при цьому термін виконання решти 22 заходів ще не настав.

Як нагадують у відомстві, серед актуальних пріоритетів реформування на цей рік: розвиток мережі дошкільних навчальних закладів, забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти, забезпечення якості та доступності загальної середньої освіти; надання кожній дитині можливості для розвитку творчих здібностей; модернізація професійно-технічної освіти.

Також у пріоритетах Міністерства у цьому році - розвиток вищої освіти, розвиток науки та інноваційної діяльності, підвищення конкурентоспроможності національної економіки.

Як повідомляв ForUm, у березні в Міністерстві освіти і науки зазначали, що в Україні стабільно високий рівень якості освіти. Зокрема, йшлося про бажання багатьох країн розвивати співпрацю з українськими вузами, організовувати спільні наукові та освітні програми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220