Сукупність зібраних слідством доказів дозволяє Генеральній прокуратурі України звинуватити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко в убивстві народного депутата Євгена Щербаня і передати справу до суду. Про це в інтерв'ю виданню «Форбс Україна» заявив перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін.

Він зазначив, що свідчення колишнього помічника Павла Лазаренка Петра Кириченка є рівнозначними за своєю доказовою силі як в американському, так і в українському суді.

«Кириченко є основним свідком у справі, за якою Лазаренка американський суд засудив до 10 років ув'язнення. Аналогічні свідчення він дав українському суду у справі про вбивство Євгена Щербаня. Крім того, його свідчення підтверджуються й іншими отриманими слідчими даними. І в мене немає сумнівів, що він говорить правду», - зазначив Кузьмін.

«Сукупність доказів дає нам можливість представити цю справу до суду і звинуватити Тимошенко в убивстві українського депутата», - підсумував він.

Нагадаємо, 13 травня Генеральна прокуратура України відновила припинені 26 квітня слідчі дії у справі про вбивство депутата і бізнесмена Євгена Щербаня, в організації якого підозрюється екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

516