Пенсійний фонд України забезпечує виплату пенсій та грошової допомоги в повному обсязі по всіх регіонах України у встановлений термін. 24 травня завершено фінансування виплати травневих пенсій загальним обсягом 20,6 млрд грн. Про це заявила заступник голови правління Пенсійного фонду України Валентина Нікітенко під час брифінгу перед початком прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За її словами, загальна сума видатків на пенсійні виплати протягом січня - травня поточного року склала 103,5 млрд грн, що на 11,6 млрд грн більше порівняно з відповідним періодом 2012 року.

Нікітенко підкреслила, що фінансування виплат пенсій здійснюється за рахунок законодавчо визначених джерел доходів. Так, загальна сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у січні - квітня 2013 року склала 60,2 млрд грн, або 103,5% планового показника на цей період. Це на 5,1 млрд грн більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146