Прем'єр-міністр Микола Азаров пропонує позбавляти народних депутатів недоторканності за перешкоджання роботі органів державної влади або місцевого самоврядування. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Факти перешкоджання роботі органів державної влади або місцевого самоврядування, тим більше пов'язані з ламанням дверей, мене не тільки обурюють, але я вважаю, що все це відбувається від безкарності тих, хто це робить. І якщо їм один раз це сходить з рук, то вони ще більш нахабно йдуть вдруге на порушення закону», - сказав прем'єр.

На його думку, органи прокуратури повинні реагувати на це принципово й рішуче. «А якщо мова йде про народного депутата, якщо його вчинки вимагають кваліфікації як кримінального злочину, то треба негайно звертатися до Верховної Ради з пропозицією позбавлення депутатської недоторканності. У будь-якій цивілізованій країні такі дії є грубим порушенням закону і викликають негайну реакцію. Я думаю, що і в даному питанні порядок буде наведено», - зазначив Азаров.

Нагадаємо, 22 травня представники ВО «Свобода» та громадських організацій виламали двері в сесійний зал Київради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276