Прокуратура Шевченківського району Києва розпочала розслідування за заявами громадян про службову недбалість столичних міліціонерів під час масових громадських заходів 18 травня у Києві.

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, на даний час прокуратурою району до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про неналежне виконання службових обов'язків працівниками міліції.

Кримінальне провадження відкрито за попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.367 КК України - «Службова недбалість».

Нагадаємо, 18 травня на вул. Велика Житомирська у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждали журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф видання «Комерсант» Влад Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції «Вставай, Україно» (на Софійській площі) і мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС, однак, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поруч, ніяк не реагували на події.

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування з приводу бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту на вул. Велика Житомирська 18 травня.

23 травня в Верховній Раді була створена тимчасова слідча комісія з розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня в Києві.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433