Цього року у столичних шкільних таборах оздоровлять понад 7 тисяч дітей. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомила сьогодні під час розширеної апаратної наради в КМДА директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксана Добровольська.

«Для дітей, які під час канікул залишаються в Києві, з 27 травня по 18 червня почнуть роботу шкільні табори. Загалом у столиці планується відкрити 98 таборів, в яких оздоровлять понад 7 тисяч дітей», - повідомила вона.

За словами Добровольської, найбільшу активність у відкритті таборів проявили Подільський, Дніпровський і Оболонський райони.

Як уточнила чиновниця, загальна вартість путівки складе 432 грн, а всього з міського бюджету на забезпечення роботи таборів виділено 2 млн грн. Торік у столиці працювало 99 таких таборів, в яких оздоровили 7 тис. 877 дітей.

Крім того, за словами Добровольської, місто також забезпечить оздоровлення київських дітей і студентів у 15 заміських таборах. На це з бюджету Києва виділено близько 24 млн грн.

«Передбачено направити в такі табори 12 тис. 660 осіб. Путівка в середньому коштує 3,5 тис. грн», - повідомила Добровольська.

За словами керівника департаменту, цього року Київ отримав для оздоровлення дітей 1200 тис. путівок до «Артеку» і 600 путівок - в «Молоду гвардію».

Також, за словами Добровольської, у всіх дошкільних закладах міста з 1 червня по 1 вересня на 10% буде збільшено видатки на харчування дітей для придбання свіжих овочів і фруктів.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285