Прокуратура Києва під час перевірки 14 дошкільних та шкільних загальноосвітніх установ Солом'янського району столиці виявила факти порушення санітарних норм.

Як повідомляє прес-служба відомства, у деяких навчальних закладах виявлено продукти з вичерпаним терміном придатності, що є грубим порушенням закону «Про дитяче харчування».

Зокрема, в одній зі шкіл району дітей годували простроченими курячими яйцями, а в іншій сире м'ясо зберігалося разом з готовою продукцією. У кількох навчальних закладах встановлено порушення умов зберігання молочної продукції.

Так, у 2 дитсадках і 2 школах молоко зберігалося у морозильній камері, а вершкове масло - з порушенням температурного режиму. Також у школах була виявлена ​​ м'ясна і сирна продукція без супровідних документів, що засвідчують їхню якість та безпеку.

Крім того, під час перевірки медичного кабінету одного із дитсадків виявлені лікарські засоби (бактерицидну мазь і знеболюючі) з вичерпаним терміном придатності, застосування яких могло б створити реальну загрозу здоров'ю дітей.

В даний час всі продукти без відповідних супровідних документів та з вичерпаним терміном давності вилучено. За результатами проведеної перевірки керівників двох навчальних закладів притягнуті до відповідальності, складено 10 протоколів про порушення санітарних норм.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223