До Дня Хрещення Русі у Києві облагородять колону Магдебурзького права і частину набережної Дніпра. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомив сьогодні у ході засідання Громадської гуманітарної ради Київської міської державної адміністрації, голова Департаменту містобудування та архітектури при КМДА Сергій Целовальник.

«Вже повним ходом ідуть роботи з реконструкції сходів, що ведуть з Володимирського узвозу, ремонт і деяка модернізація пам'ятника Магдебурзькому праву. Крім того, проводиться благоустрій прилеглої території і набережної від Поштової площі до Пішохідного мосту. Ці роботи будуть частково виконані до 1025-річчя Хрещення Русі», - повідомив він.

За словами Целовальника, в середині колони буде джерело, а в деяких місцях п'єдесталу зроблять кольорові фрески.

«Церква звернулася до керівництва країни з проханням відновити каплицю, яка була там раніше. Ми попрацювали над цим питанням і дійшли думки, що там можна буде зробити джерело з чистою водою. Можливо, там же можна буде проводити обряди хрещення. Однак місце має дуже маленьку площу - близько 8 кв.м», - зазначив Целовальник.

Крім того, як розповів чиновник, у майбутньому столична влада планує реконструювати підземний перехід, який веде від колони Магдебурзького права до набережної. Його облагородять, а на стіні викладуть мозаїку.

Після спаду води оновлення чекає і саму набережну в районі Поштової площі, де створять гранітні композиції, вертикальне озеленення і підсвічування.

Також, за словами Целовальника, 28 липня стануть відомі результати конкурсу пам'ятника Хрещення Русі на воді. Проектні роботи на планшетах з оцінкою журі будуть виставлені на набережній для загального огляду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192