Оренда FSRU-платформи обійдеться Україні від 65 до 100 млн доларів грн на рік. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час першої міжнародної LNG-конференції заявив голова координаційної ради національного проекту «LNG термінал» Сергій Євтушенко.

«Ми беремо в оренду цю установку. Це власність компанії Excelrate Energy, яка є оператором №1 аналогічних установок у світі, яка придумала їх. Вартість проекту становить від 65 до 100 млн доларів», - сказав він.

У той же час він зазначив, що кінцева сума контракту невідома, оскільки він ще не підписаний, але в будь-якому випадку ця інформація залишиться конфіденційною.

Євтушенко наголосив, що на другому етапі будівництва буде монтуватися наземний термінал і в цілому потужність прийому з альтернативних джерел складе 15 млрд кубометрів газу.
Кабмін же після завершення проекту прийме рішення - необхідно залишати лише наземний термінал чи діятимуть і установка і термінал.

Євтушенко, зазначив, що уряд сприяє розвитку даного проекту. «FSRU-платформа - найшвидший можливий спосіб отримання альтернативного газу в Україну. Я б назвав це «трубою в світ». У нас є газова труба з одного боку, а в даному випадку до неї може швартуватися танкер LNG-походження».

За його словами, оплата оренди цього морського заводу фінансуватиметься однією з дочок НАК «Нафтогаз Україна», підкресливши, що сума в 65 млн доларів на рік, не така велика порівняно з 1 млрд доларів, який Україна платить Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

439