У місті Василькові правоохоронні органи припинили роботу підпільного підприємства з випуску ліків.

На підприємстві випускалися фальсифіковані медичні препарати під маркою німецької компанії «Biologische Heilmittel Heel», що спеціалізується на виготовленні гомеопатичних засобів.

Згідно з повідомленням Служби безпеки України, там розташовувалися лінія з випуску неякісних лікарських засобів, фасувальний цех та складські приміщення. При перевірці були виявлені 3,5 мільйона упаковок ліків на загальну суму в 30 мільйонів євро. Повідомляється також, що були вилучені 300 тисяч упаковок прострочених медичних препаратів, на яких були фальсифіковані дані про терміни придатності.

 
 
Було встановлено, що організатори бізнесу ввозили в Україну лікарські препарати вантажним транспортом (звідки надходили ці препарати, не уточнюється), а потім без дозвільних документів фасували і пускали у продаж.

За даними Державної лікарської служби України, цим бізнесом займався торговий дім «Каскад-Медікал», що мав ліцензію на імпорт та оптову торгівлю, але не на виробництво лікарських засобів.

 
 
За даними фактами розпочато кримінальне провадження (за статтею «Фальсифікація лікарських засобів»). Ліцензія фірми «Каскад-Медікал» на ввезення і продаж медичних препаратів зупинена.

Крім того, Державна лікарська служба тимчасово заборонила реалізацію 60 найменувань лікарських засобів з маркуванням «Heel» - за підозрою у фальсифікації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

539