Глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський вважає, що реверсні поставки газу з Європи до України позитивно позначаються на енергоефективності та зміцненні суверенітету країни.

«Зараз Україна починає зі Словаччини реверсом отримувати газ. Це підтверджує насправді, де-факто, солідарність ЄС з Україною у цьому надзвичайно чутливому секторі економіки», - сказав посол в ході конференції «Україна-ЄС: на шляху до спільного майбутнього», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він відповів, що це знижує зовнішній тиск на Україну.

«І це створює велику енергонезалежність України. На підставі цього на більш високому рівні також забезпечується суверенітет країни, тобто Україна менше залежить від зовнішнього тиску», - підкреслив європейський дипломат.

Як повідомляв ForUm, 30 березня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що схеми, організовувані України з отримання газу в Європі, нагадують шахрайські.

Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер заявляє про повну законність реверсних поставок газу з Європейського Союзу в Україні.

28 березня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив про те, що Україна почала реверсні поставки газу з Європи через територію Угорщини, а 15 травня - тестовий імпорт газу зі Словаччини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275