Верховна Рада з другого разу прийняла проекти постанов «Про відзначення подвигу героїв бою під Крутами» і «Про відзначення 150-річчя з дня народження Володимира Вернадського», передає кореспондент ForUm'у.

Відкриваючи ранкове засідання, глава парламенту Володимир Рибак в першу чергу запропонував розглянути 18 проектів постанов за скороченою процедурою без обговорення.

Більшість депутатів підтримали спікера, проте у ході голосування постанов, які передбачають відзначення роковин бою під Крутами та річниці з дня народження Вернадського і деяких інших, не набрали достатньої кількості голосів, оскільки фракції КПУ і Партії регіонів не голосували за них.

Як заявила народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман, депутати від ПР не проголосували за ці постанови через те, що вони розглядалися за скороченою процедурою, не обговорювалися і парламентарії просто не зорієнтувалися. «Сталося непорозуміння, оскільки ми не розчули прізвищ», - заявила вона.

Після обговорення за підсумками голосування низка проектів постанов про відзначення пам'ятних дат були поставлені на повторне голосування і більшість депутатів підтримали відзначення роковин бою під Крутами та ювілею Вернадського. За постанови проголосувало 339 і 388 депутатів відповідно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314