Заступник начальника головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Олег Пушкар здивований запитаннями сторони захисту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, чи є у свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня Петра Кириченка фото або аудіоматерали, на яких би були зафіксовані дії або розмови на підтвердження його слів. Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

«Це кримінальна справа, і важко собі уявити, що хтось під час розмов проводив відеозйомку. Нерозумно припускати, що людина може постійно записувати свої розмови з партнерами, керівництвом, а тим більше, знімати все це на відео і зберігати. Тому мета цих питань, схоже, - спроба вхопитися за соломинку, щоб мати підстави заявляти представникам ЗМІ про те, що свідок нібито не надав відеозйомку того, як Лазаренко із сейфа передав йому певну суму коштів. Це, напевно, тактика захисту, яка, на мою думку, більше розрахована на людей, які не вміють аналізувати і не цікавляться суттю. Але в такій серйозній кримінальній справі - це дивно, коли вдаються до таких дешевих прийомів», - сказав Пушкар.

Прокурор також назвав закиди захисту про нібито чинення тиску на свідка нісенітницею.

«Про це заявив сам свідок, відповідаючи на запитання», - уточнив Пушкар.

Він також додав, що спроби адвокатів прив'язати Кириченка до замовників убивства виглядають смішно.

«Адже сам Кириченко ніколи не був особисто знайомий зі Щербанем, тим більше, не мав з ним ніяких спільних справ», - зазначив Пушкар.

Прокурор також не виключив можливості допиту й інших свідків у справі про замовне вбивство Щербаня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416