Італієць Роберто Манчіні звільнений з поста головного тренера англійського футбольного клубу «Манчестер Сіті».

«Незважаючи на всі докладені зусилля, команда нічого не досягла в цьому році, окрім як завоювати місце в Лізі чемпіонів на наступний рік, - йдеться у заяві «Манчестер Сіті». - У поєднанні з потребою розробки цілісного підходу до розвитку всіх аспектів клубу, було прийняте рішення знайти нового головного тренера на сезон 2013/2014 і далі», - повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Досягнення Роберто говорять самі за себе, і шейх Мансур його дуже поважає. Також глибоку вдячність за старанну роботу протягом цих трьох з половиною років висловлюють Манчіні члени ради директорів клубу, і я особисто», - заявив голова ради директорів Халдун Аль Мубарак, додавши , що італійський тренер користується заслуженою любов'ю вболівальників.

У двох іграх чемпіонату Англії «Манчестер Сіті» керуватиме помічник Манчіні Брайан Кідд.

Манчіні очолив «Манчестер Сіті» у 2009 році. У 2011 році під його керівництвом «городяни» виграли Кубок Англії, а в 2012-му - національний чемпіонат. У сезоні-2012-13 в англійській першості «Сіті» фінішував на другому місці, а в фіналі Кубка поступився «Вігану». Крім того, клуб із Манчестера невдало виступив у Лізі чемпіонів, посівши останнє місце у групі.

Найбільш вірогідним наступником італійця є нинішній головний тренер іспанської «Малаги» Мануель Пеллегріні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375