Безробітний італієць Луїджі Преїті затьмарив складання присяги новим італійським урядом - у неділю він поранив із пістолета двох карабінерів біля урядового Палацу Кіджі в той самий момент, коли новий Кабінет міністрів на чолі з Енріко Летою офіційно вступали на посаду. Крім правоохоронців, невелике поранення отримала вагітна жінка.

За первинною інформацією правоохоронних органів, особа, яка влаштувала стрілянину, хворіла на психічне захворювання, проте потім стало відомо, що стрілець – муляр, який втратив роботу і який хотів застрелити когось із італійських політиків, зовсім не схожий на людину з хворою психікою.

Інцидент зі стріляниною стався в самому центрі Рима, приблизно за кілометр від Квірінальського палацу, де новий уряд складав присягу на вірність республіці у присутності президента Джорджо Наполітано. За інформацією італійських ЗМІ, пристойно одягнений чоловік - на ньому був костюм і краватка - абсолютно безперешкодно наблизився до карабінерів, які несли чергування на площі біля Палацу Кіджі, і відкрив по них стрілянину. Чоловік шість разів вистрілив по карабінерах, після чого намагався втекти, але був затриманий. У результаті два правоохоронця були поранені, один із них - тяжко. Невелике поранення отримала також вагітна жінка, яка перебувала на площі у момент НП, повідомляє РІА «Новости».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505