Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов сподівається, що опозиція працюватиме спільно з урядом. Про це він заявив у ході підсумкової програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер».

«Опозиції пора брати на себе відповідальність разом з урядом за здійснювані дії, разом шукати рішення. Я вже бачу, що йде діалог. Ми конструктивно спілкуватися. Рада вже працює. Упевнений, що найближчим часом ми знайдемо порозуміння, і наша робота буде дуже плідною для громадян України, які і є кінцевими споживачами нашої роботи», - підкреслив Арбузов.

Відповідаючи на запитання, чи була впевненість в отриманні вотуму довіри у ході розгляду парламентом питання відповідальності КМУ, Арбузов заявив: «Насправді складно було щось прогнозувати. Я просто розумів настрої серед опозиції, я бачив, які дискусії там йдуть. Не всі були згодні. А гасла, які звучали з трибуни, це були передвиборчі гасла. Вони не могли бути протиставлені тій роботі, яку проводив уряд. Багато людей не голосувало з різних причин. І мені здається, що не було єдності і розуміння. І ця спроба була приречена​​ ».

У той же час, коментуючи свою заяву про те, що деякі депутати з опозиції свідомо не голосували за відставку уряду, Арбузов зазначив, озвучив свою точку зору. «Розумні речі роблять тільки ті люди, які дозріли до цього. Якщо когось це образило, я готовий забрати свої слова», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 квітня Верховна Рада України не підтримала резолюцію недовіри Кабінету Міністрів Миколи Азарова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246