Увечері 28 квітня внаслідок несприятливих погодних умов (дощ і шквальний вітер 15-20 м/с) через спрацювання систем захисту ліній електропередачі, у трьох областях України було знеструмлено 109 населених пунктів, повідомляє прес-служба ДержНС.

У Сумській області знеструмлено 80 населених пунктів, Чернігівській – 18, у Київській - 11. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Крім того, на території Сумської та Чернігівської областей шквалистими поривами вітру пошкоджено покрівлі житлових будинків та об'єктів соціально-побутової сфери.

Так, у Сумській області в місті Середина-Буда вітром пошкоджено покрівлю спортивного залу загальноосвітньої школи №2. У Чернігівській області в населених пунктах Новгород-Сіверського, Корюківського та Куликівського районів частково пошкоджено шиферні покрівлі на 161 приватному житловому будинку, 14 господарських будівлях і 10 будівлях підприємств, організацій та установ.

У районах вказаних областей створені робочі групи для підрахунку та уточнення збитків. Ситуація перебуває на контролі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

414