З початку року в Україні більше 200 людей звернулися із заявою про надання їм статусу біженця. Про це заявила заступник Генерального прокурора Лілія Фролова під час зустрічі з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ.

«На 1 квітня 2013 року в органи міграційної служби із заявами про надання статусу біженця звернулися 216 осіб», - повідомила заступник генпрокурора.

За її словами, в Україні успішно реалізується План заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство на період до 2020 року.
 
У свою чергу директор Бюро Європи УВКБ ООН Вінсент Кошетель подякував українським колегам за співпрацю і привітав ініціативу створення міжвідомчої робочої групи для опрацювання проблемних питань у сфері біженців та шукачів притулку. За його словами, Україні вдалося створити ефективну законодавчу базу щодо захисту прав біженців.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна посилить роботу у напрямі захисту прав біженців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

547