Ізраїль закликав українську владу ратифікувати угоду між Україною і державою Ізраїль про соціальне забезпечення. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив на прес-конференції заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Зеєв Елькін.

«Ця угода була підписана міністрами закордонних справ Ізраїлю та України. В Ізраїлі вона була вже ратифікована, незважаючи на передвиборчий період, ми зробили виняток і ратифікували її під час передвиборчого періоду. Зараз очікуємо ратифікації з українського боку. Наскільки нам відомо, вона на фінальній стадії, знаходиться в уряді в рамках передачі її в Раду», - заявив Елькін.

Він нагадав, що в Ізраїлі сьогодні живуть близько півмільйона вихідців з України. «Дуже багатьох ця угода стосується, особливо чекають її ветерани Великої Вітчизняної Війни, які відчувають себе в непростій ситуації. Адже ветерани, які приїхали з Росії, визнані і продовжують отримувати ветеранські пенсії, а ветерани, які приїхали з України - ні. Для них це важливо, не так фінансово, скільки символічно», - підкреслив заступник міністра закордонних справ Ізраїлю.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

550