Адміністрація сайту my-hit.ru заявила, що ресурс працював на законних підставах, а будь-які звинувачення є необґрунтованими. Тим часом співробітники МВС у рамках досудового слідства 18 квітня вилучили сервери ресурсу, звинувачуючи портал у порушенні авторських прав.

Як зазначила адміністрація сайту, проти керівництва ресурсу відкрили кримінальне провадження, були вилучені сервери.

Також, як йдеться у повідомленні керівництва сайту, до адміністрації порталу намагалися застосувати запобіжний захід у вигляді застави у сумі 20 тисяч гривень, однак суд відмовив у клопотанні слідчого. У адміністрації також були вилучені всі домашні комп'ютери, телефон.

Крім того, повідомляється, що адміністрація сайту до вилучення серверів, нічого не чула про юркомпанію «Віндекс», яка представляє інтереси розробників ПЗ Adobe Systems, Graphisoft, Nav N Go і медіагрупи 1+1, StarLightMedia, Медіа Групи Україна та НТКУ, і не отримувала скарг від згаданої юридичної фірми, передають «Українські новини».

Тим часом, як зазначило керівництво сайту, my-hit.ru був створений з метою популяризації кіноіндустрії і для її шанувальників. Він забезпечує конституційне право громадян України вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або іншим способом. Також наголошується, що фільми займають лише 0,5% всього вмісту сайту, решта становить інформація про акторів, рецензії на фільми, обмін думками кінофанів.

Крім того, у повідомленні адміністрації наголошується, що сайт не є файлообмінником, на який кожен бажаючий анонімно може залити файл або інформацію. За їхніми даними, портал працює автоматично, за допомогою програми, яка самостійно розміщує на ресурсі тільки фільми, які перебувають у вільному доступі в мережі Інтернет.

Якщо фільм потрапив у вільний доступ помилково або без відома правовласника, то для усунення будь-яких можливих конфліктних ситуацій був створений спеціальна поштова скринька [email protected], куди кожен правовласник може звернутися з вимогою видалити той чи інший фільм, що відразу ж здійснюється адміністрацією сайту. Також на сайті повідомили, що є система фільтрації, яка унеможливлює повторне розміщення видаленого файлу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

574