Прокуратура Севастополя висловлює обурення поведінкою моряків Чорноморського флоту Росії у місті.

«Керівництво ЧФ РФ не контролює поведінку військовослужбовців. Враховуючи останні події у Севастополі, поведінка військовослужбовців ЧФ РФ у нашому місті залишає бажати кращого», - наголошується у повідомленні прес-служби прокуратури Севастополя.

Прокуратура нагадує, що 23 квітня сталося ДТП, у якому загинула жінка і потерпів ще один пасажир. Водій був представником ЧФ РФ і, ймовірно, керував автомобілем у нетверезому стані. Злякавшись відповідальності за ДТП, він зник з місця події, не надавши ніякої допомоги потерпілим, які отримали тяжкі травми.

А днем ​​ раніше, 22 квітня, моряки ЧФ РФ на площі Захарова, як зазначає прокуратура, дуже голосно з'ясовували між собою стосунки «хто кому що винен» або «хто скільки не допив». «Один із них, «героїчно» діставши пістолет Макарова, почав стріляти у своїх товаришів по службі, поранивши одного у живіт, а другого - у сідницю», - повідомляє прес-служба українського наглядового відомства.

«Правоохоронні органи займаються розшуком винуватця, але складається таке враження, що для цих військових не існує правопорядку і вони можуть порушувати закон. Хоча навіть дитина першого класу знає, що «незнання закону не звільняє від відповідальності». Як довго ще мирне населення терпітиме подібну практику неправомірної поведінки?» - обурюється прокуратура.

Прокурор Севастополя Ігор Пілат рекомендував вищому керівництву військових частин РФ на території Севастополя звернути особливу увагу на дисципліну моряків і провести виховну роботу щодо вживання алкоголю, правил поведінки у громадських місцях, роз'яснити їм закони.

«Наше місто город не кримінальне, а мирний, тим більше, що незабаром розпочнеться курортний сезон, почнуть приїжджати відпочивальники, збільшиться кількість дітей, і ми не можемо дозволити заплямувати репутацію Севастополя кримінальними вчинками з боку військових», - заявив Пілат.

Нагадаємо, 22 квітня у Севастополі п'яний моряк ЧФ РФ розстріляв колег, а 23 квітня сталося ДТП за участю моряка ЧФ РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

522