Україна повинна зайнятися захистом прав інтелектуальної власності, щоб повністю реалізувати економічний потенціал країни. Таку думку, передає кореспондент ForUm'у, висловив посол США в Україні Джон Теффт у ході церемонії нагородження переможців конкурсу робіт з вивчення питань інтелектуальної власності.

«Ми оголосили конкурс, головною умовою якого був підрахунок економічного ефекту за умови ідеального законодавства у сфері захисту прав інтелектуальної власності. Одна із команд підрахувала, що ВВП України до 2012 року зросте до 500 млрд дол, і це за якісь чотири роки, і до 1,3 трлн у 2032-му, якщо країна повністю забезпечить захист прав», - сказав він.

За словами посла, в України може бути колосальний економічний підйом, якщо влада займеться поліпшенням існуючого законодавства.

«Державна ідея України заснована на дешевій енергетиці та дешевій сировині, але зараз ціна сировини зростає, а ціна виробів падає. Навіть такий економіст, як я, розуміє, до чого це веде. В України великий потенціал економічного розвитку, але поки невеликі результати», - сказав Теффт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268