Для відновлення нормальної роботи мулових полів Бортницької станції аерації, за попередніми підрахунками, необхідно 55-65 млн грн, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

КМДА готує пропозиції уряду щодо завершення проекту реконструкції першого і другого мулових полів БСА.
«На першому муловому полі практично завершені роботи з підсипання дамби, там залишилося покласти тільки тверде покриття. Тому я назвав би його стан задовільним і придатним для експлуатації. Втім, це поле не здатне прийняти ту кількість каналізаційних вод, які сьогодні надходять на Бортницьку станцію аерації, тому необхідно відновлювати роботу другого поля, яке поки працює не на повну потужність. Тут ситуація значно гірша: роботи з підсипання виконані на 15%, зруйновано частину колектора», - сказав в.о. першого заступника голови КМДА Анатолій Голубченко.

 
На його думку, виконання цих робіт дозволить забезпечити очищення каналізаційних вод, поки не буде завершено реконструкцію Бортницької станції аерації, що передбачає зміну технології.

Як повідомляв ForUm, 10 квітня близько 19:00 на муловому полі №3 Бортницької станції аерації, яке не експлуатується, стався прорив дамби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

495