Мініатюрний скелет, знайдений у Чилі 10 років тому і який своїм виглядом вселяє у багатьох уфологів надію на доказ того, що інопланетяни існують, насправді виявився людиною. Такого висновку дійшли американські вчені, провівши аналіз ДНК. Результати дослідження були оприлюднені у голлівудському фільмі «Сіріус».

Мумію «інопланетянина» знайшов у жовтні 2003 року чилієць Оскар Муньос, який блукав у пошуках артефактів у покинутому місті Ла Норія у пустелі Атакама. Недалеко від зруйнованої церкви він виявив згорток з білої тканини. У матерію була загорнута людиноподібна істота розміром всього 15 сантиметрів від ступні до маківки. У нього були тверді зуби, опукла голова, і, на відміну від нормальної людини, всього дев'ять пар ребер. Істота відразу ж отримала ім'я «Гуманоїда Атаками».

Крім містичної версії про те, що це скелет інопланетянина, висловлювалися припущення про те, що це дитинча мавпи або людський ембріон. Останнє, як з'ясувалося, було найближче до істини. Півроку тому у зв'язку зі зйомками документального фільму «Сіріус» його продюсер і за сумісництвом уфолог Стівен Грір звернувся до професіоналів з проханням з'ясувати походження аномального скелета. Протягом шести місяців його досліджували співробітники Стенфордського університету у Каліфорнії. Вони зробили йому рентген і томографію, проте остаточних результатів допоміг досягти аналіз ДНК. «Ми взяли прекрасний зразок ДНК із кісткового мозку у ребрах мумії», - сказав Грір.

 
 
У підсумку команда дослідників дійшла висновку, що чилійська знахідка являє собою «цікаву мутацію людини чоловічої статі, яка померла у віці 6-8 років».

«Я з упевненістю можу сказати, що це не мавпа. Це справжнісінька людина, яка дихала, їла, переварювала їжу. Єдине питання, яке залишається відкритим, це якого розміру може бути істота при народженні», - сказав генетик Стенфордського університету Гаррі Нолан.

Дослідники також не визначили, коли жила ця істота.

Раніше вчені спростовували знахідку інших аномальних останків - тисячолітнього черепа «чужого», виявленого у мексиканському селі. Сильно витягнутий і сплощений череп, як у істоти в однойменному фільмі Рідлі Скотта, насправді був людським. Археологи пояснювали, що череп піддався штучній деформації, яка використовувалася у мезоамериканських культурах для виокремлення представників різних соціальних груп чи для ритуальних цілей.

За матеріалами: Newsru.com

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

423