Голова «Газпрому» Олексій Міллер упевнений, що серйозні європейські компанії не братимуть участі у сумнівних угодах щодо реверсних поставок газу в Україну.

«Фізичний реверс із Європи в Україну просто неможливий - немає окремого газопроводу. Тому мову можуть вести тільки про якісь «паперові» непрозорі операції, із законністю яких треба розбиратися. Якщо для віртуального «реверсу» використовується наш транзитний газ - це пряме порушення, за яке доведеться відповісти. Такі речі перевіряються і доказові - у нас уже є досвід залучення незалежних моніторингових компаній для контролю за операціями з нашим газом в Україні», - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про реверсні постачання газу в Україну з Європи, повідомляє РІА «Новости».

«Ми впевнені, що серйозні європейські компанії не братимуть участі у сумнівних газових угодах з Україною, у яких використовується газпромівський газ, який «Нафтогазу» не належить», - підкреслив Міллер.

Нагадаємо, 28 березня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив про те, що Україна почала реверсні поставки газу з Європи через територію Угорщини.

30 березня Міллер заявив, що схеми, організовувані Україною щодо отримання газу в Європі, нагадують шахрайські.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274