КНДР дала згоду на пропозицію КНР провести переговори, спрямовані на зниження градуса напруженості на Корейському півострові. Про це сьогодні повідомляє японська загальнонаціональна газета «Асахі».

За даними видання, яке посилається на неназване дипломатичне джерело, раніше КНДР кілька разів відкидала пропозицію Китаю направити свого представника до Пхеньяну для переговорів, проте у результаті позиція Півночі змінилася.

Джерело «Асахі» повідомило, що діалог з пошуку шляхів виходу з поточної кризи може початися після завершення спільних американсько-південнокорейських маневрів Foal Eagle у кінці квітня, передає «ИТАР-ТАСС».

Як очікується, Пекін на зустрічі з північнокорейським керівництвом представлятиме глава китайської делегації на шестисторонніх переговорах з денуклеаризації Корейського півострова У Давей. Наступного тижня він планує здійснити візит до США. У зв'язку з цим передбачається, що згодом У Давей передасть до Пхеньяну повідомлення від американської влади, зазначає газета.

Нагадаємо, на початку квітня КНДР запропонувала деяким країнам евакуювати свої посольства з Пхеньяну, а потім закликала іноземців покинути Південну Корею, оскільки ситуація на Корейському півострові дійшла «до межі термоядерної війни».

Після цього КНДР почала на своєму східному узбережжі підготовку до демонстративного випробування низки балістичних ракет, у тому числі мобільних ракетних комплексів «Мусудан», які в теорії можуть вражати цілі на всій території Японії і острові Гуам, що належить США, у Тихому океані. Збройні сили Японії і Південної Кореї з 10 квітня перебувають у стані підвищеної боєготовності на випадок запуску північнокорейських ракет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

671