Президент США Барак Обама оголосив у Техасі надзвичайний стан. Це було зроблено для покращення співпраці федеральних і місцевих органів влади у ліквідації наслідків вибуху на фабриці добрив 18 квітня, передає Reuters.

Зокрема, розпорядження американського лідера дозволяє Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій «використовувати будь-які наявні в його розпорядженні ресурси для нормалізації ситуації».

Нагадаємо, що внаслідок вибуху в м. Вест загинули щонайменше 14 людей, понад 200 отримали поранення. Зниклими безвісти вважаються 60 осіб. Наразі докази навмисного характеру вибуху на фабриці добрив відсутні. Передбачається, що причиною трагедії стало недотримання норм безпеки.

Виступаючи з брифінгом у Білому Домі Обама заявив, що жертви вибуху в Техасі «не забуті». «Наші думки і наші молитви з мешканцями Веста в Техасі, де багато хто загинув, пропали безвісти і позбулися даху. Це був складний тиждень», - сказав президент США.

Як раніше повідомляв ForUm, число загиблих під час вибуху і пожежі на заводі з виробництва добрив у Техасі складає від 5 до 15 осіб, 160 осіб з травмами доставлені до лікарень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238