З початку цього року в Україні провели майже 17 тисяч продовольчих ярмарків, у яких взяли участь сільгоспвиробники, члени обслуговуючих кооперативів, селяни і фермери. Про це сьогодні під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

За його словами, на ярмарках вдалося реалізувати 152 тисячі тонн сільгосппродукції і продуктів її переробки на суму понад 1,5 мільярда гривень.

Він поінформував, що найбільший обсяг продовольчих товарів продали у Києві, де з початку року проведено 405 сільськогосподарських ярмарків.

«Для того, щоб українці були забезпечені якісною і доступною за ціною вітчизняною продукцією, введена практика проведення в усіх регіонах України продовольчих ярмарків. Такий крок виправдав себе і довів успішність», - зазначив він.

Також глава відомства зазначив, що сьогодні відбувається активний розвиток інфраструктури аграрного ринку. По всій країні поступово створюється мережа оптових ринків сільськогосподарської продукції з сучасною інфраструктурою і логістикою. На оптових ринках селяни можуть продавати свою продукцію безпосередньо за ринковими цінами, без посередників.

«Розвиток інфраструктури аграрного ринку вже забезпечив сталий розвиток внутрішнього ринку і відносно стабільну цінову ситуацію», - підсумував міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155