Президент України Віктор Янукович наполягає на тому, що реформування місцевого самоврядування має відбуватися за принципом децентралізації владних повноважень, консолідації ресурсного забезпечення і стратегічного планування розвитку територіальних громад.

Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник під час громадського обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Реформа повинна сприяти максимальному забезпеченню надання якісних і доступних публічних послуг, зміцненню інститутів демократії, захисту інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності», - сказав Темник.

За його словами, протягом 2011-2012 років у міністерство надійшло багато звернень від органів місцевого самоврядування та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування з пропозиціями щодо вдосконалення місцевого самоврядування на основі децентралізації і деконцентрації влади.

«Особливої ​​уваги заслуговували пропозиції Асоціації міст України, Асоціації районних та обласних рад, Вінницької обласної ради. Вони втілені в проекті Концепції реформи місцевого самоврядування», - зазначив міністр.

Він поінформував, що з ініціативи органів місцевого самоврядування та на виконання доручення Президента України за результатами міжнародних муніципальних слухань «Розвиток належного управління на місцевому та регіональному рівнях» урядом створена робоча група з питань удосконалення територіальної організації влади та місцевого самоврядування. Робоча група і підготувала уніфікований проект Концепції. Його винесли на широке громадське обговорення тільки після доопрацювання документа Координаційною радою з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України та за участю вітчизняних і європейських експертів, представників органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, вчених і практиків у галузі місцевого самоврядування та державного управління.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник глави Адміністрації Президента України Сергій Ларін заявляє, що обговорення концепції реформи місцевого самоврядування завершиться вже через півроку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

420