Прокурор Харківської області Геннадій Тюрін вважає, що у засудженої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко немає підстав відмовлятися від відеоконференції з Петром Кириченком. Про це він заявив у коментарі одному з інформаційних агентств, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«Я вважаю, що цей варіант дуже прийнятний для неї в ситуації з Кириченком. У неї немає ніяких реальних підстав відмовлятися від цього, адже сам свідок не може фізично бути присутнім у судовому залі засідань, а давати свої свідчення шляхом відеоконференції», - повідомив прокурор.

Крім того, він зазначив, що за таких умов засуджена зможе уникнути нанесення шкоди власному здоров'ю, як вона про це часто говорить.

«Позиція пенітенціарної служби в питаннях вивезення Тимошенко полягає в тому, що цей процес повинен відбуватися з дотриманням вимог законодавства. І той факт, що засуджена не погоджується на переїзд в колонію, свідчить, напевно, про нещирість її намірів бути присутньою в суді. Крім того, вона чомусь не запрошує журналістів для того, щоб проконтролювали її доставку до Харкова», - сказав Тюрін.

За його словами, подібна поведінка засудженої насамперед дискредитує її саму. «Я вважаю, що така позиція чи поведінка Тимошенко, а саме: вибірковість у питаннях судів, відмова від етапування, але шквал заяв про нібито бажання, виклики журналістів, шантаж тюремників і неповагу до закону в цілому - в першу чергу дискредитує її ж», - додав Тюрін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218