Колегія Апеляційного суду Києва призначила додатково дактилоскопічну експертизу відбитків пальців Дмитра та Сергія Павличенків у рамках розгляду їхньої скарги на вирок за вбивство судді Сергія Зубкова.

Відповідну постанову судом було прийнято сьогодні.

«Колегія суддів вважає за необхідне проведення додаткової судово-медичної експертизи», - наголошується в постанові, повідомляє «УНІАН».

При цьому суд прийняв рішення зробити в судовому засіданні перерву до 11.00 5 червня.

Нагадаємо, суддю Шевченківського районного суду Києва Зубкова було вбито 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку в Києві. Голосіївський райсуд Києва 2 жовтня 2012 р. засудив Дмитра Павличенка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія Павличенка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді.

14 січня 2013 р. Апеляційний суд Києва вирішив провести часткове судове слідство в рамках розгляду скарги на вирок Павличенків. У своїй скарзі на вирок Павличенки просять генерального прокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу відносно слідчого столичної прокуратури, який, за їхнім твердженням, сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків.

Разом з тим Павличенко в Апеляційному суді 31 січня заявив, що зізнався у вбивстві судді Зубкова під тиском слідства - явку з повинною з нього вибили електрострумом. Павличенко-молодший стверджує, що міліціонери самі говорили йому, що казати під час допиту і слідчого експерименту.

По всій Україні відбулися акції на підтримку батька і сина Павличенків. Громадськість переконана, що вони не причетні до вбивства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204