Директор загальноосвітньої школи №43 міста Маріуполь, у якій розслідується факт знущання школярок над своєю ровесницею, буде звільнена.

Як повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради, вчора, 17 квітня, відбулося засідання виконавчого комітету міськради, на якому було заслухано інформацію про подію.

За словами заступника Маріупольського міського голови Михайла Богатиренка, комісією з розслідування цього випадку встановлено, що 13 березня учнем 3 класу був загублений мобільний телефон. Адміністрацією школи було проведено службове розслідування, за результатами якого 27 березня телефон йому було повернуто. Мама учня, вивчивши зміст телефону, виявила в ньому відеозапис жорстокого поводження з ученицею школи, який стався в суботу 16 березня, і повідомила про даний факт директору школи.

Директор провела профілактичну бесіду з батьками учасників конфлікту і не поінформувала про те, що трапилося, в управління освіти, служби у справах дітей та правоохоронні органи, що є грубим порушенням.

Комісія також встановила, що діти, які фігурували у відеоролику, проживають у сім'ях, де не склалися умови для їх виховання.

Богатиренко повідомив, що при спілкуванні з фахівцями з міліції всі активні учасники надзвичайної події не усвідомлювали ні ступінь своєї провини, ні негативні наслідки своїх дій.

Комісія рекомендувала припинити трудові відносини з директором ЗОШ №43 та притягнути до дисциплінарної відповідальності вчителів цієї школи, які не в повному обсязі виконали свої посадові обов'язки і створили передумови для жорстокого поводження серед однолітків.

Нагадаємо, 15 квітня прокуратурою Маріуполя Донецької області було розпочато розслідування за фактом знущання над школяркою.

За даними ЗМІ, банда дев'ятикласниць два роки тероризувала дівчинку з восьмого класу, насильно відбираючи в неї гроші. Всі вони учениці місцевої школи №43.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299