Одеська міська рада заборонила використання в місті символіки ОУН-УПА. Відповідне рішення депутати міськради прийняли під час засідання сесії 16 квітня.

У документі сказано, що раніше Одеська міська рада затвердила рішення «Про заходи щодо недопущення проявів нацизму, фашизму і радикального націоналізму в місті Одесі», яким забороняється пропаганда війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини і здоров'я населення. І все таки, в місті є факти нехтування зазначених правових норм з боку радикально налаштованих і профашистських елементів, йдеться в документі, повідомляє «УНІАН».

«Так, 26 березня 2013 року в Одесі напередодні футбольного матчу Україна - Молдова група фашистських молодчиків пройшла маршем вулицями міста з гаслами: «Комуняку на гіляку!», «Москалів на ножі!» й образливими речівками на адресу Президента і жителів Донбаського регіону. При цьому вони підривали петарди і провокували перехожих», - сказано в рішенні від 16 квітня.

«Заборонити у м. Одесі використання фашистської символіки, плакатів та прапорів німецько-фашистських формувань, у тому числі дивізії СС «Галичина», батальйону «Нахтігаль» та ОУН-УПА, що ображають людську гідність і принижують ветеранів Великої вітчизняної війни», - йдеться в рішенні.

Контроль за виконанням даного рішення покладено на постійні комісії Одеської міської ради з культури, духовності та взаємодії з громадськими організаціями, з науки і просвіти, з законності, правопорядку та реалізації державної регуляторної політики, у справах молоді та спорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228