В офіс сенатора США від штату Міссісіпі, республіканця Роджера Вікера був присланий конверт з рицином або іншою отрутою. З такою заявою, повідомляє Associated Press, у вівторок, 16 квітня, виступив лідер сенатської більшості Гаррі Рід.

Розслідуванням інциденту займається ФБР, заявив Рід. Чи відомо ім'я відправника листа, глава сенатської більшості не повідомив.

Рід також не став уточнювати, яким чином вдалося виявити конверт, що містить небезпечну речовину, проте відомо, повідомляє AP, що вся кореспонденція, яка присилається в Конгрес, проходить спеціальну перевірку.

Рицин - сильнодіюча отрута рослинного походження. У лютому 2004 року конверт з рицином, спрямований в офіс сенатора від штату Теннессі Біла Фріста, призвів до тимчасового закриття трьох будівель верхньої палати Конгресу США, пише «Lenta.ru».

Конверти з білим порошком, що містять, імовірно, рицин чи іншу отруту, за останні кілька років неодноразово отримували політики, держчиновники, редакції ЗМІ і штаб-квартири компаній як у США, так і в інших країнах світу. Пік повідомлень про небезпечну кореспонденцію припав на 2008 рік. Після проведених перевірок, як правило, з'ясовувалося, що вміст конвертів не становить небезпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

432