Причиною пожежі на Вуглегірській ТЕС стала розгерметизація системи подачі вугільного пилу, внаслідок чого стався витік і самозаймання, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

На засіданні штабу у понеділок він зазначив, що збиток від пожежі виявився менше передбачуваного, тому прийнято рішення не заново відбудовувати згорілі чотири енергоблоки, а капітально їх відремонтувати, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Міністр зазначив, що говорити про конкретні цифри можна буде наприкінці травня поточного року, а на початку червня буде розроблено план з капітального ремонту енергоблоків. «Розроблено план з капітального ремонту станції. Обсяг збитку знизився, за попередніми оцінками, але остаточно він буде названий на початку червня. Енергоблоки будуть відновлені», - заявив Ставицький.

Нагадаємо, пожежа на Вуглегірській ТЕС почалася із займання вугільного пилу у перетираючому обладнанні другого блоку станції вдень 29 березня, потім вогонь поширився на дах будівлі енергоблоку, трансформатори, інше обладнання. Пожежа на ТЕС була ліквідована рано вранці 30 березня.

Внаслідок пожежі на Вуглегірській ТЕС знищені чотири енергоблоки, загинула одна людина і п'ятеро потерпіли. Попередня причина пожежі - порушення герметичності системи подачі вугільного пилу і його загоряння.

Ставицький заявив, що робота Вуглегірської ТЕС буде відновлена ​​ повністю, але про терміни поки говорити рано. У місті відновлено подачу води і газу, але немає теплопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

420