Верховна Рада України налаштована на прийняття необхідної правової бази для виконання завдань, поставлених перед нашою державою для підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це, як повідомляє прес-служба парламенту, під час зустрічі зі співдоповідачами комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань дотримання обов'язків і зобов'язань державами - членами Ради Європи заявив голова ВР Володимир Рибак.

Він зазначив, що на розгляд депутатів на поточному пленарному тижні буде винесено сім законопроектів з євроінтеграції, і до кінця травня парламент планує прийняти ще низку законодавчих актів на виконання зобов'язань перед ЄС.

«Ми розраховуємо на всебічну підтримку Парламентської асамблеї та її сприяння у підготовці необхідної правової бази», - заявив голова ВР.

Рибак також висловив надію, що на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді 2013 року Угода про асоціацію буде підписана.

На прохання співдоповідачів Рибак також розповів про поточну ситуацію в парламенті. За його словами, робота вищого законодавчого органу була ускладнена через блокування, але зараз ситуація нормалізувалася.

Керівник парламенту повідомив, що до порядку денного внесені всі законопроекти, на розгляді яких наполягала опозиція.

«Ситуація поліпшилася, і я переконаний, що Верховна Рада працюватиме, - зазначив Рибак. - Є настрій на роботу, і мова про її розпуск не йде».

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович заявляв, що готовий розпустити парламент, якщо цього вимагатимуть обставини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252