Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій налагодять чітку взаємодію з волонтерами та активістами громадських рухів для підвищення ефективності попередження надзвичайних ситуацій і реагування на них. Про це повідомив голова ДержНС України Михайло Болотських під час зустрічі з представниками волонтерських організацій, повідомляє прес-служба відомства.

«Я запросив сьогодні на зустріч і щиро вдячний за те, що сьогодні ви прийшли до нас. Ми знаємо, що система цивільного захисту потребує вдосконалення. У тому числі і в сфері оповіщення населення, і в сфері управління. Співпраця з волонтерськими організаціями - це один із реальних кроків для покращення ситуації. Найближчим часом буде видано наказ Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який визначить всі напрями нашої діяльності і механізм нашої співпраці», - сказав Болотських.

За його словами, в першу чергу необхідно розробити ефективний механізм передачі інформації волонтерським організаціям та поширити її серед населення за допомогою представників громадських рухів.

За підсумками зустрічі було прийняте рішення, що найближчим часом представники організацій подадуть у Держслужбу свої пропозиції щодо поліпшення роботи у всіх напрямах діяльності Служби цивільного захисту з їхньою участю. Також сторони домовилися, що активісти подадуть до Служби аналіз роботи рятувальників під час надзвичайних ситуацій.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу проаналізувати питання модернізації системи цивільної оборони та захисту населення від надзвичайних ситуацій.

Президент України Віктор Янукович закликає активізувати тренування з цивільної оборони для мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202