У Київській області підтоплені 63 населені пункти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив під час брифінгу директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Григорій Марченко.

«У Київській області підтоплені 63 населені пункти і в них - 42 житлові будинки. Зараз там працюють наші люди, відкачують воду. У деяких випадках, наприклад у Броварах, ситуація ускладнюється підтопленням ґрунтовими водами, і потрібно просто почекати до зниження їх рівня», - сказав він.

За словами Марченка, проблема з підтопленням ґрунтовими водами спостерігається по всій області. Ситуація повинна нормалізуватися через 3-4 доби.

«Ми розуміємо, що ситуація до кінця квітня ще може змінюватися в гіршу чи кращу сторону, але ми готуємося до всіх варіантів. Зараз частина сил (170 одиниць техніки) передислокована в Київську область», - повідомив директор Департаменту.

Також, за словами Марченка, частина техніки на даний момент знаходиться в резерві на випадок можливого погіршення ситуації в західному регіоні, а також на випадок, якщо вода прийде з території Білорусі та РФ у Чернігівську та Сумську області.

«Сил і засобів у нас достатньо для швидкого реагування на ситуацію», - запевнив він.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що внаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України і в місті Києві.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274