Столичним житловим масивам і промисловим об'єктам підтоплення не загрожує. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на брифінгу.

«Згідно з нашими прогнозами, ніяких підтоплень житлових масивів і промислових об'єктів у Києві не очікується. Ніщо не загрожує ні Троєщині, ні Оболоні, ні Подолу. Можуть бути підтоплені тільки низинні ділянки, які прилягають до річки в районі Південного моста», - зазначив він.

За словами Кульбіди, невеликі локальні підтоплення очікуються в Києві в останні дні квітня – на початку травня.

Він також зазначив, що деякі проблеми можуть виникнути на дачних ділянках у Вишеньках і на Осокорках, також затопить острови на Дніпрі, в тому числі частково Труханів острів. «Навіть якщо рівень води в Києві наприкінці квітня – на початку травня зросте ще на 2 метри, він все одно не стане рекордним для Києва і складе не більше 720-740 см вище умовного нуля», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, рівень води у Києві на ранок 9 квітня склав 511 см над нулем поста, що істотно нижче середнього рівня максимальних значень весняної повені за багаторічний період, який становить 715 см.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231