Згідно з угодою продажу одиниць встановленої кількості, іспанською стороною були відібрані українські проекти, реалізація яких має бути розпочата протягом поточного року, повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів.

Про це на прес-конференції у Кабінеті Міністрів заявив профільний міністр Олег Проскуряков. За його словами, для реалізації спільних проектів вже надійшло 30 млн євро.

«Зараз експертні висновки очікують: проект з виробництва та постачання теплової та електроенергії за рахунок збору біогазу шляхом переробки тваринницьких органічних відходів; проект з модернізації теплових станцій у місті Севастополь; проект з будівництва вітроустановок з метою створення автономного вітропарку для енергозабезпечення Дніпровського машинобудівного заводу; проект щодо збору метану та виробництва електроенергії у будь-якому із наступних міст: Лисичанськ, Дніпродзержинськ, Енергодар, Мелітополь, Бердянськ», - розповів Проскуряков.

Як повідомляв ForUm, Україна продовжує покращувати умови для реалізації проектів у сфері альтернативної енергетики. За три місяці країна перемістилася з 30 на 29 позицію у світовому рейтингу країн, найбільш привабливих з точки зору інвестицій у використання поновлюваних джерел енергії, який щоквартально публікує компанія Ernst&Young.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242