Набув чинності вирок Франківського районного суду Львова щодо 17-річного громадянина України, який з хуліганських спонукань зробив чотири анонімних повідомлення про замінування об'єктів торгівлі та Львівського залізничного вокзалу.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, у вересні 2012 року протягом двох днів правоохоронці чотири рази виїжджали за вказаними анонімом адресами різних торгових центрів і залізничного вокзалу, шукаючи там вибухові пристрої. Один за одним на номер «102» надходили дзвінки від невідомого, який заявляв про замінування зазначених об'єктів.

Співробітники Управління СБУ у Львівській області спільно з працівниками міліції затримали правопорушника при спробі вп'яте повідомити про «замінування» аеропорту «Львів».

Свою витівку студент одного із львівських ліцеїв пояснив бажанням звернути на себе увагу батьків. Йому також було цікаво подивитися, як це виглядає, коли правоохоронці виїжджають на місце події або на затримання.

Щодо «мінера» органами внутрішніх справ було порушено кримінальну справу за ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Вироком суду правопорушник визнаний винним. Йому призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі зі встановленням випробовувального терміну 1 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211