Президент Польщі Броніслав Коморовський подякував Президенту України Віктору Януковичу за дії, які збільшують шанси України підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом восени цього року.

Як повідомляє канцелярія глави польської держави, про це йшлося під час телефонної розмови Януковича і Коморовського у неділю.

За словами керівника канцелярії з міжнародних питань Яромира Соколовського, Коморовський з задоволенням дізнався про рішення Януковича помилувати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і обговорив з ним це питання.

«На думку Президента, це добрий крок, який буде служити відновленню позитивного іміджу України, що, разом з реформами, є умовою підписання угоди під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року», - сказав він, повідомляє «УНІАН» .

Соколовський нагадав, що Коморовський неодноразово закликав українську владу і опозицію зробити все, щоб виконати умови для підписання Угоди про асоціацію.

«Президент Польщі розраховує на консолідацію всіх проєвропейських політичних сил в Україні у процесі наближення до Євросоюзу», - зазначив Соколовський.

За його словами, Янукович запевнив Коморовського, що українська влада здійснила значні кроки у питанні виборчого законодавства та веде роботу над реформою системи правосуддя.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 квітня Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

503