Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації вчора затвердила проект підвищення розцінок на місцевий фіксований зв'язок у два етапи. Про це «Капіталу» повідомила член комісії Людмила Єжова.

За її словами, після узгодження проекту з 1 травня регулятор підніме граничні тарифи у місті на 7% (абонплата зросте на 2 грн до 31,49-34,9 грн на місяць залежно від принципів тарифікації), а в селі розцінки будуть підніматися з 1 травня і з 1 листопада на 10% і 15%. Таким чином, абонплата збільшиться на 4,5-5 грн на місяць.

Людмила Єжова говорить, що у місті тарифи були доведені до рівня собівартості. «За минулий рік збільшилися зарплати, а також витрати на пальне та електроенергію», - пояснила вона. У селі, за її словами, ситуація набагато складніша. Нинішні тарифи покривають лише 50% витрат. «І ми буде поступово доводити їх до рівня міських», - зазначає вона.

У минулому році НКРЗІ також проводила двоетапне збільшення тарифів. За рахунок цього доходи операторів збільшилися у 2012 р. на 18% і склали 5,3 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331