Міністерство соціальної політики має намір ліквідувати всі заклади інтернатного типу. Про це глава відомства Наталія Королевська сказала на колегії.

«Найближчим часом ми у вересні затвердимо вже «дорожню карту», коли Дніпропетровська область буде повністю без дітей в інтернатах, коли ми повністю викорінимо цю ще сталінську систему інтернатних закладів, яку ми ще, на жаль, переживаємо зараз», - сказала вона, повідомляють «Українські новини».

Королевська також зазначила, що вже зараз у Дніпропетровській області впроваджується пілотний проект, згідно з яким сімейними формами виховання будуть охоплені повністю всі діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

Мінсоцполітики констатує, що до кінця 2013 року планується виховувати у сімейних умовах не менше 80% дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які зараз перебувають в інтернатах.

Крім того, міністр розповіла про деякі ініціативи свого відомства, зокрема, про запровадження паспорта потреб ветеранів і про створення так званих «прозорих офісів» для спрощення процесу отримання соціальної допомоги, а крім того, заявила про початок всеукраїнського телефонного опитування для виявлення якості та своєчасності наданих соцпослуг.

Оцінюючи 100-денне перебування на посаді міністра, Королевська зазначила, що вважає цей час дуже плідним.

Вона заявила, що пишається тим, що за 100 днів було підготовлено рівно 100 соцпроектів, 30 із яких були схвалені Кабінетом Міністрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303