Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов вважає, що створити комфортні умови для роботи підприємців можна шляхом зниження кількості бюрократичних процедур і часу, що витрачається на адміністрування податків. Про це він сказав в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр».

«Я абсолютно переконаний, що уряд повинен зменшити кількість адміністративних перепон і створити комфортні умови для роботи підприємців. Значною мірою цього можна досягти шляхом зменшення кількості процедур та витрат часу на адміністрування податків. Міністерство доходів і зборів тільки почало працювати, але в плані податкової та митної політики вже реалізовані важливі ініціативи, які сьогодні дають результати», - зазначає Арбузов.

У зв'язку з цим, перший віце-прем'єр констатував популярність цифрових сервісів. За його словами, на сьогоднішній день безкоштовно видано 150 тис. сертифікатів цифрового підпису.

«Це означає, що підприємець замість того, щоб стояти у пробках і чергах, створює додану вартість», - сказав він.

Сергій Арбузов також позитивно оцінив об'єднання податкової та митної служби.

«Об'єднання фіскальних органів дозволило поширити успішний досвід податкової служби на митну сферу. Так, тільки у столичному регіоні половина імпортерів зараз декларує товари в електронній формі. Також поширений на митну сферу інтерактивний сервіс «Пульс податкової», який у минулому році добре себе зарекомендував», - зазначає він.

Арбузов констатував, що у рамках забезпечення комфортної роботи бізнесу також буде продовжено процес лібералізації вітчизняного податкового законодавства, зокрема, у напрямі зниження податкового навантаження з ПДВ та доопрацювання системи управління і адміністрування цього податку. Крім того, уряд планує впровадити систему митного контролю, засновану на результатах аналізу ризиків та митного пост-аудиту. Підсумком, за словами першого віце-прем'єра, має стати скорочення у чотири рази кількості відкликань товарів і транспортних засобів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220