Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова розповіла, що заважає проведенню медичної реформи у пілотних регіонах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, вона заявила у ході розширеного засідання Колегії МОЗ.

«Не все ми змогли досягти, що було заплановане. Наприклад, повністю оформити юридичний статус усіх медичних закладів первинної ланки у пілотних регіонах. Відстає Київ, Донецька і Дніпропетровська області», - сказала вона.

До того ж, за словами міністра, для проведення медичної реформи не завжди вистачає фінресурсів. Забезпечення пілотних регіонів машинами «швидкої допомоги» просувалося би швидше, якби держава могла забезпечити вчасно фінансування, вважає Богатирьова.

При цьому вона впевнена, що у 2013 році всі заплановані заходи у чотирьох пілотних регіонах здійсняться. «У 2012 році, коли ми починали роботу, не було досвіду. Ми такі шишки набили, що тепер, обійшовши їх, зможемо досягти кращого результату», - підкреслила міністр.

Також, за словами Богатирьової, сьогодні проводиться підготовча робота щодо прийняття закону про загальнообов'язкове медичне страхування. «Щоб закон був прийнятий і почав діяти, потрібна величезна підготовча робота», - сказала вона.

На думку міністра, необхідно підрахувати наявні кадрові та матеріально-технічних ресурси медустанов, скласти державний реєстр пацієнтів, прийняти нормативні документи для проведення економічних розрахунків по кожному виду медичної допомоги.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що медична реформа у жодному разі не повинна погіршити надання медичних послуг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245