Опозиція, побачивши, що більшість може провести пленарне засідання і без неї, продемонструвала повну розгубленість. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Я побачив вчора повну розгубленість серед опозиційних фракцій і лідерів опозиційного руху, абсолютну нелогічність їхніх дій як учора, так і сьогодні», - сказав він.

Єфремов також здивований тим фактом, що вчора опозиція кликала більшість повернутися у зал, а сьогодні продовжила блокування. «Учора лідер опозиції пан Яценюк закликав спікера парламенту Володимира Рибака повернутися у зал і працювати. Але ми сьогодні повернулися у зал і бачимо заблокований парламент, і немає відповіді, з приводу чого він блокується... Блокування з будь-якого чиху не піддається ніякій логіці і поясненню не піддається», - заявив депутат.

Єфремов зазначив, що коли більшості не було у залі, опозиціонери почали з'ясовувати стосунки вже між собою. «Представники «Свободи» почали стягати з трибуни народного депутата Донія, не даючи йому висловити свою точку зору, тому що, бачте, вона їм не подобається», - сказав він і додав, що багато депутатів від опозиції вже самі не хочуть працювати у сформованій обстановці. Парламентарій нагадав, що вчора чотири депутати вишили із фракції «Батьківщина».

Як раніше повідомляв ForUm, у сесійній залі Верховної Ради, де проходили збори опозиції і деяких позафракційних народних депутатів, відбувся конфлікт між народними депутатами від ВО «Свобода» та позафракційним депутатом Олесем Донієм.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак на пленарному засіданні більшості оголосив про вихід із фракції «Батьківщина» чотирьох депутатів. «У відповідності зі ст.60 Регламенту Верховної Ради України, згідно з особистими заявами, про свій вихід повідомили Олег Канівець, Віталій Немілостивий, Роман Стаднійчук, Ігор Скосар із ВО «Батьківщина» Верховної Ради 7-го скликання», - повідомив Рибак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222