Гуманітарна місія ООН БАПОР (Близькосхідне агентство для допомоги палестинським біженцям і організації робіт) у п'ятницю призупинила роботу центрів з видачі продовольства у секторі Газа після того, як натовп демонстрантів у четвер намагався увірватися в офіс агентства, передає «ВВС».

Як говориться у повідомленні, розміщеному на інтернет-сайті БАПОР, раніше в понеділок агентство було вимушене через нестачу коштів припинити виплату біженцям щомісячної грошової допомоги, а звільнені кошти пішли на фінансування програми щодо створення робочих місць.

Подібне рішення викликало протести населення, які вилилися в демонстрацію. Кілька десятків протестувальників у четвер атакували офіс БАПОР, вимагаючи відновити виплати. У зв'язку з цим центри залишаться закритими до тих пір, «поки відповідні групи не гарантують безперешкодну роботу БАПОР».

Представник правлячого у секторі Газа руху ХАМАС Абу Зухрі заявив, що служба безпеки ХАМАС охороняє підступи до будівель агентства. «Ми закликаємо БАПОР переглянути своє рішення і не реагувати на протести настільки гостро», - додав Зухрі.

Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт було створене у 1949 році для допомоги біженцям у Йорданії, Сирії, Лівані та секторі Газа. Як повідомляється на сайті агентства, до закриття центрів допомоги близько 25 тисяч біженців щодня отримували продовольство. Повідомляється, що дефіцит бюджету БАПОР становить близько 67 мільйонів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496